Helyi közélet

2008.04.25. 17:38

Rangos viadal a 100 éves Mechwartban

<p>Debrecen – A debreceni diákok eredményesen szerepeltek a szakközépiskolák legrangosabb országos megmérettetésén.</p>

A Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola rendezésében Debrecenben tartották – április 16–18. között – az informatikai és a postai szakterületen a szakközépiskolák legrangosabb országos viadalát: az országos szakmai tanulmányi versenyt.

A találkozó a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Szakképzési és Fejlesztési Intézet szervezői irányításával zajlott. A diákok nyolc informatikai és egy postai csoportban mérték össze tudásukat – tájékoztatott a napokban Barcsa Lajos, a Mechwart igazgatója. A verseny idejére az ország minden részéből Debrecenbe érkező tanárok részére a Mechwart szakmai tanácskozást és városnéző programot is szervezett.

Debreceni sikerek

A debreceni diákok eredményesen szerepeltek a megmérettetésen. A postai szakterületen Lukács Szilvia, a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola diákja ötödik helyezést ért el, az iskola további négy tanulója pedig felmentést kapott a szakmai vizsga letétele alól, jeles eredménnyel.

Az informatikai területen három szakmában is a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola diákjai állhattak a dobogó legfelső fokára. Informatikai hálózati rendszertelepítő szakon:

1. helyezett: Revák Gyula,

2. helyezett: Győrfi Csaba.

Gazdasági informatikus (emelt szint):

1. helyezett: Győri Gábor.

Rendszerinformatikus szakon:

1. helyezett: Kaplonyi Dávid,

3. helyezett: Horváth Tibor.

Az iskola további 11 tanulója eredményes szereplésének jutalmaként OKJ-vizsgamentességet szerzett, jeles eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában