Helyi közélet

2008.04.01. 10:37

Hajdúhadház: a megyét képviselték a formációs versenyen

<p>Hajdúhadház - Harmadik helyen végzett a dr. Földi János Általános Iskola formációs csoportja azon a versenyen, amely Nyíregyházán zajlott március 29-én. A nagyobbak angol és bécsi keringőt mutattak be.</p>

Harmadik helyen végzett a dr. Földi János Általános Iskola formációs csoportja azon a versenyen, amely Nyíregyházán zajlott március 29-én. A nagyobbak angol és bécsi keringőt mutattak be.

Nemcsak a ruhájuk volt elegáns, hanem a táncuk is: az országos szaktekintélyekből álló zsűri az első díjat jelentő aranyserleget adta át a csoport vezetőjének. Az Alapfokú Művészeti Iskolák Szabolcs – MCOnet International Társastánc Fesztiválján első alkalommal versenyzett a iskola két formációs csoportja.
A Bem József Általános Iskola adott otthont a Miskolcról, Pécsről, Ceglédről, Dunaújvárosból, Tiszakécskéről, Sátoraljaújhelyről, Kiskunlacházáról érkező csoportoknak, köztük a Hajdú-Bihar Megyét egyedül képviselő hajdúhadházi gyerekeknek. 109 produkciót láthattak azok a nézők. A hadháziak négy koreográfiát vittek, azokat Szabó Viktória tanárnő állította össze és tanította be - tájékoztatta a Naplót Wermeser Mária, művészeti igazgatóhelyettes.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában