Helyi közélet

2008.04.17. 13:34

Egészségügyi holding alakul

<p>Debrecen – Közös, az egészségügyi ellátórendszert magában foglaló részvénytársaságot tervez létrehozni a megyei és a debreceni önkormányzat; az alapításról a jövő heti közgyűléseken döntenek. &#160;<A href="http://video.haon.hu/search/ken%C3%A9zy/members.haon_szerkesztoseg/flv-Ken%C3%A9zyben_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Mint Rácz Róbert, a hajdú-bihari önkormányzat elnöke és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatójukon kifejtették, a megye – azóta két kft. formájában működő Kenézy-kórházat és a város összesen hat, egészségügyi ellátást szolgáló cégét illesztik be a közös cégbe.

Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy minden köztulajdonban marad. Céljaik között szerepel, hogy biztonságos és megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtsanak, kiküszöbölve a szükségtelen párhuzamokat. Elmondták: az együttműködés nyitott, szívesen látnák a megyében lévő többi ellátórendszert is. Tervük az is, hogy részszolgáltatásokkal kilépjenek az európai piacra, s az ebből származó bevételt is az itteni betegekre fordíthatnák.

Kósa Lajos hozzátette, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma intézményi keretek között működik, így jogi okok miatt nem csatlakozhat.
Az Egészségügyi Holding Zrt.-nek 2009. január elsejéig kell megkezdeni tevékenységét, a társaság elnökének mind Kósa Lajos, mind Rácz RóbertÓnodi-Szűcs Zoltánt, a Kenézy jelenlegi főigazgatóját javasolja az általa vezetett közgyűlésnek. A felügyelőbizottságot hárman alkotják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában