Helyi közélet

2008.04.25. 11:27

Budapesti lakásán fogták el a Balla fiát

<p>Ezidáig megtagadta a vallomástételt Balla Irma fia, akit a rendőrség kedd óta megalapozottan gyanúsít az asszony megölésével. Bár a rendőrség pénteken sajtótájékoztatót tartott az ügyről, nem hangzott el túl sok újdonság. <DIA alt="Bilincsben Balla Irma fia 2008.04.24." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bilincsben_Balla_Irma_fia_2008_04_24_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bilincsben Balla Irma fia 2008.04.24." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Balla-Irma-fia.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<DIA alt="Balla Irma temetése 2007.04.18." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Balla_Irma_temet_se_2007_04_18_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Balla Irma temetése 2007.04.18." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Élve törvény adta jogával, ezidáig megtagadta a vallomástételt Balla Irma fia, akit a rendőrség kedd óta megalapozottan gyanúsít az asszony megölésével.

 Bár a rendőrség pénteken sajtótájékoztatót tartott az ügyről, nem hangzott el túl sok újdonság.

– Mivel maga a 29 éves, előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított sem ismeri az ellene szóló bizonyítékokat, így azokról egyelőre mi sem közölhetünk információkat – magyarázták a a nyomozó hatóság képviselői a csalódott újságíróknak.

S. Sándort e hét második napján, kora reggel fogták el budapesi lakásán. Nem menekült, nem tanúsított ellenállást.

Veszekedések

A gyilkosság kiváltó okáról az utóbbi napokban megint több találgatás látott napvilágot. Egyre gyakrabban hallani, hogy a Budapesten élõ fiatalember többször is indulatosan kért pénzt az édesanyjától, aki egyre kevésbé kívánta fedezte a kiadásait. A rendõrség tájékoztatása szerint, az emberölés péntekrõl szombatra virradóan történt.

A Napló több forrásból úgy tudja, hogy péntek délután, a fõvárosból hazaérkezett S. Sándor és Balla Irma között hangos veszekedés zajlott.

Ezután ment el a fiú egy bagaméri szalonnasütésre. Szombat délután jelezte a rendõrségnek, hogy holtan találta az anyját.

A tavaly április 7-re virradóan bekövetkezett gyilkosságtól a konkrét gyanúsításig azért telt el ennyi idő, mert bizonyos – hosszas – szakértői vizsgálatok adatai csak az elmúlt hetekben összegződtek. 

Rendõrségi részletek

A tavaly április 7-re virradóan bekövetkezett gyilkosságtól a konkrét gyanúsításig azért telt el ennyi idõ, mert bizonyos szakértõi vizsgálatok adatai csak az elmúlt hetekben összegzõdtek.

A férfi az emberölés éjszakáján egy baráti szalonnasütésen is részt vett. Azaz a nyomozóknak szinte percrõl–percre bizonyítani és rekonstruálni kell, hogy miként gyanúsítható Balla Irma halálával.

Nehogy azt higyjük tehát, hogy a nyomozás befejezõdött a gyanúsított elfogásával; mindössze egy fejezet zárult le, amit újabb és újabb adatgyûjtések, tanúmeghallgatások, esetleges szakértõi vélemények beszerzése követ.

A több mint egy éve tartó eljárás végig ügyészségi felügyelettel zajlott, azaz az ügyészség folyamatosan ellenõrizte a rendõrség munkáját, s bizonyos esetkben meghatározták a nyomozás irányát.

 A férfi az emberölés éjszakáján egy baráti szalonnasütésen is részt vett. Azaz a nyomozóknak szinte percről–percre tudni, s ami nehezebb, bizonyítani kell, hogy a gyanúsított hol járt, mit csinált Balla Irma halálakor.

RaL

  • Balla Irma fiát gyanúsítják
  • Korábban úgy hírlett, van alibije
  • Blöfföltek vagy tényleg tudják?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában