Helyi közélet

2008.04.17. 12:49

Bepillantás a jövő iskolájába

<p>Debrecen - A jövő iskolája című rendezvényre a Kölcsey Központban került sor. Előadásokon, fórumokon, kiállításon ismerkedhettek az intézményfenntartók, tanárok és gyerekek a digitális írásbeliséggel, multimédiás tananagokkal, eszközökkel, például a digitális táblával. <dia width="900" height="700" alt="A jövő iskolája 2008.04.16."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_j_v__337__iskol_ja_2008_04_16_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A jövő iskolája 2008.04.16." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/A-Jovo-iskolaja-1.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" />&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/A-Jovo-iskolaja-2.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></A></p>

Paradigmaváltás előtt áll az oktatás: nem bemagolni, megérteni kell. Az információk óriási mennyiségben állnak rendelkezésünkre, a kihívást az jelenti, hogy el tudunk -e igazodni köztük, képesek vagyunk-e feldolgozni a hatalmas mennyiséget? – mondta Magyar Bálint szerdán A Jövő iskolája program debreceni állomásának sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett arra, hogy az iskola falain kívül információs robbanás zajlik, a tanintézmények sem zárkózhatnak el a folyamattól.

– Az infrastruktúra fejlesztése 2009-ig nagyrészt befejeződik. Ennek keretében 35 ezer tantemet szeretnénk digitális táblával felszerelni, erre a célra 45 milliárd forint áll rendelkezésre.

A programnak még számos eleme van, például a tanárok továbbképzése, kedvezményes laptopvásárlás biztosítása számukra, az oktatási intézményekben használt internet sebességének megtízszerezése, stb. Ki akarjuk nyitni az újfajta iskolát a szülők felé is, ismerkedjenek meg a digitális írásbeliség alapjaival! – mondta Magyar Bálint.

A minisztérium becslése szerint országszerte jelenleg mintegy 2000 tanteremben működik digitális tábla. Halász D. János, Debrecen oktatásért felelős alpolgármestere elmondta, városunkban hat intézményben használják ezt az eszközt és és a visszajelzések szerint növeli a diákok motiváltságát, élményszerűvé teszi a tanulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában