Helyi közélet

2008.04.05. 10:00

A város megbecsüli őket

<p>Berettyóújfalu - A város büszke rájuk, és megbecsüli őket, mondta Szeifert Ferenc a fennállásának harmincötödik évfordulóját ünneplő Bihar Táncegyüttes gálaműsorán elhangzott köszöntőjében.</p>

Hajdani és jelenlegi táncosok ünnepeltek együtt, és léptek sorra színpadra április 4-én este a városi sportcsarnokban. A Szeredás együttes húzta a jobbnál jobb koreográfiákhoz a talpalávalót.

Az estét Kardos László néptánckutatót nyitotta meg, aki elmondta, hogy az országos és nemzetközi sikereket elért táncegyüttes gyökerei 1973-ra nyúlnak vissza, amikor a 3.sz.általános iskolában napközis szinten megkezdődött a néptáncoktatás.

Gyula Ferencné és Vitányi István országgyűlési képviselők is elismerésüket fejezték ki beszédeikben. A táncegyüttes jelentős tárgyi és anyagi születésnapi ajándékokat kapott, az együttes vezetői pedig sok szép virágcsokrot.

Bak Istvánné harminc évig állt az együttes élén, majd lánya, Bak Judit vette át a stafétabotot. Az ünnepségen elhangzott mindazoknak a neve, akik az elmúlt évtizedek alatt munkájukkal segítették az együttest.

A Nadányi Zoltán Művelődési Központ által működtetett táncegyüttes az ünnepségen a Bihar Kultúrájáért érmet is átvehette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában