Helyi közélet

2008.04.18. 10:49

A tereprali csillagai érkeznek Debrecenbe

<p>Debrecen, Budapest – Vasárnap indul a Dakart „pótló” Közép-Európa Rali, s kedden érkezik a világsztárokkal teli mezőny Debrecenbe.</p>

Noha a cívisváros környékén nem rendeznek gyorsasági szakaszokat, érdemes lesz ellátogatni a Főnix Csarnok parkolójában „berendezett” szervizparkba, ahol az érdeklődők közelebbről is szemügyre vehetik az autó- és motorcsodákat, sőt akár a tereprali csillagaival is összefuthatnak. A nevezési listát böngészve ugyanis – többek között – olyan neveket olvashatunk, mint Marc Coma, Cyril Despres, Stephane Peterhansel, Carlos Sainz, Luc Alphand, Hiroshi Masuoka, Robby Gordon vagy Bruno Saby.

A Dakar Rali januári törlése után tehát a tereprali krémje indul a magyarországi és romániai megmérettetésen. (Csak összehasonlításképpen: a felsorolt versenyzők akkora sztárok saját szakágukban, mint például Fernando Alonso és Kimi Räikkönen a Forma–1-ben, vagy – mondjuk – Valentino Rossi és Casey Stoner a MotoGP-ben.)

A technikai sportok iránt kevésbé rajongó családtagoknak sem érdemes otthon maradniuk, hiszen a Főnix Csarnokban koncertekkel várják a látogatókat a Helló Tavasz Fesztiválon – a belépésre jogosító karszalagokat a város több pontján osztogatják ezekben a napokban.
A versenyzők vasárnap reggel, illetve délelőtt rajtolnak Budapestről, a Hősök teréről. Az első motoros 8 órakor, az első autós 10-kor, míg a kamionosok fél 12-kor vágnak neki az útnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában