Helyi közélet

2008.03.11. 13:08

Világháborús lőszerek debreceni gyerekeknél

<p>Debrecen - Világháborús lőszerek jutottak gyerekek birtokába hétfőn egy debreceni általános iskolában; a diákok feltehetően földmunkákat végző munkások figyelmetlenségét kihasználva jutottak a veszélyes eszközökhöz.</p>

– Hétfő este egy szülő hat centis, erősen rozsdálló lőszert talált 11 éves fiánál, aki egy barátjától kapta – tájékoztatott Juhászné Kiss Katalin rendőrségi szóvivő. Kiderült: egy általános iskolában elektromos vezetéket építettek, s ennek során lőszerek, hüvelyek, valamint egy kulacs került elő a földből.

Mindezeket a munkások vödörbe gyűjtötték, a diákok pedig körbe állva „csodálták”. Később három gyerek elvett három lőszert.

A dolgozók a többit beszállítottak cégük telephelyére, hogy aztán beadják a rendőrségre. Kedden bombakutató járőrök vizsgálták át az iskolát, a talált eszközöket pedig tűzszerészek vizsgálják. Nyomozzák azt is, pontosan miként férhettek hozzá a gyerekek.

  • II. világháborús bomba egy templomban
  • Bombát találtak Sárospatakon
  • Bombákat és emberi csontokat találtak
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában