Helyi közélet

2008.03.05. 08:23

Nemzetközi zsűri előtt a debreceni Gonzo

<p>Debrecen – Továbbjutott a debreceni Gonzo a nemzetközi ABC (Austrian Band Contest/International Live Award) tehetségkutató versenyen, így március 22-én már az elődöntőn bizonyíthatnak a szakmai zsűri előtt.</p>

Az együttes 2002-es alakulása óta már több tagcserét megéltek, és változott a zenei irányvonal is. A mai stílust az alternative brit pop és indie jellemzi. A fiúk 2007 őszén neveztek a tehetségkutatóra, és már túl vannak a magyarországi fordulón – ahol a legtöbb szavazattal jutottak tovább – és egy januári, bécsi fordulón is. A következő állomás lesz az elődöntő, amelyen már csak a legjobb 30 zenekar vehet részt.

Ezen a versenyen egyébként Közép-Európa tehetséges és feltörekvő zenekarai versengenek (magyarok csak 2007-től). Átlagosan 400 csapat méri össze „zenei tudását” a több mint 20 selejtezőn, számos elődöntőn és a legjobbak egy nagyszabású, szabadtéri, bécsi döntőn.

2008-ban azonban több fontos esemény is történt és történik a Gonzo háza táján. A napokban jelent meg az első nagylemezük, melyen 11 dal hallható.

Ezekre a kornak megfelelő újhullámos hangszerelés és a modern tánczenében ismert stílusjegyek jellemzők. Nem sokat kell már várnunk a bemutatkozó klipre sem, hamarosan kezdődik a forgatás.

Azt, hogy egyre elismertebbek, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az ismert magyar alternatív zeneakar, a Heaven Street Seven felkérte őket, legyenek a koncertturnéjuk előzenekara. Ezáltal több helyszínen is találkozhatunk a Gonzóval, de ezek közül is a legfontosabb a március 29-ei, budapesti és az április 11-ei, debreceni lemezbemutató koncert, amire a fiúk a fővárosi Supersonic együttest is meghívták.

Utazzatok velük, szavazzatok rájuk!

Mivel a szavazatok felét a „nagyérdemű” adja, ezért a Gonzo két buszt is indít a magyar közönség számára, amire bárki jelentkezhet, aki szeretne szurkolni a fiúknak, és körülnézni egy kicsit az osztrák fővárosban.
A Gonzo – val a [email protected]  címen lehet felvenni a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában