Helyi közélet

2008.03.28. 12:34

Megyei közgyűlés: terítéken a közbiztonság

<p>Debrecen - Megkezdte ülését a megyei közgyűlés, 38 jelenlévő képviselővel. A napirendeket elfogadták.&#160; <DIA alt="Megyei közgyűlés 2008.03.28." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megyei_k_zgy__369_l_s_2008_03_28_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Megyei közgyűlés 2008.03.28." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-megyei-kozgyules_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

12 25

A közgyűlés elfogadta a Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács 2007-es tevékenységének beszámolóját.

Ugyancsak elfogadták a megyei önkormányzat 2008-as költségvetésének módosítását.

Alapító okiratok módosítására is sor került.

A képviselők beszámolót hallgattak meg a megyei közoktatási közalapítvány 2007-es tevékenységéről.

Döntöttek a szociális tervezési koncepció felülvizsgálatáról, valamint szakértői bizottságok létrehozásáról döntöttek.

A megyei könyvtár pályázatait egyhangúan támogatták a képviselők.

A Debreceni Egyetem orvostudományi centrumának pályázatát is támogatták a képviselők.

Az ingatlanokkal kapcsolatban szavaztak: Komádiban ingyenesen használhatja az önkormányzat oktatás céljából az épületet.

12 17

Fekete Csaba tudatta: a bihari részen valóban megnövekedett a forgalom, az útszakaszokat vizsgálják. Az adott részeken gyakoriak a balesetek.

A Balla-ügy kapcsán elmondta:

A rendőrség nem tapogatózik sötétben. Fokozott ügyészségi felügyelet mellett folyik a nyomozás. Bízik benne, hogy rövid időn belül eredménnyel szolgálhatnak. A bevont szakértők vizsgálatainak eredményei a legfőbb ügyészségnél vannak.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság épületével kapcsolatban elmondta: Az az ország 5 leginkább felújításra szoruló épületének listáján szerepel, a felújítása elkerülhetetlen.

A Hajdúhadházi kapitányságról tudatta: az egyik legjobban leghatékonyabban működő kapitányság, sajnálatos a negatív híre.

12 08

Fekete Csaba, megyei rendőr főkapitány elmondta: Várhatóan elmozdulás lesz az üzemanyag költség és az "egyéb" források terén.

Elmondta: a megyében kiválóan működik a rendőrség és a határőrség integrációja.

 10 44

Béres László,Hajdúhadház polgármestere elmondta: az egyik lap kikiáltotta a települést az ország legbűnösebb városának, ez óriási veszteséget okozott. Azóta nem jönnek befektetők sem.

Kéri a megyei kapitányt, teremtsenek lehetőséget, hogy a hadházi kapitányság létszámát feltölthessék.

Csige Tamás köszönetet mondott a megye rendőreinek munkájáért.

Emellett kérdezte, mikor lesz lehetőség arra, hogy a HajdúnánásiRendőrkapitányság épületét felújítsák. A dolgozók munkakörülményeinek javulása mellett a városkép miatt is fontos a megújulás - mondta.

10 33

Fekete Csaba rendőr-főkapitány beszámolt a megye közbiztonságának helyzetéről.

Elmondta: A közbiztonság helyzetének javításában jelentős előrelépés lehet, ha a településeken közbiztonsági bizottságokat hoznak létre. Már kérte a polgármestereket, a településeken kezdjék meg a kapcsolódó munkát.

A megyei rendőr-főkapitányság működési területén a 100.000 lakosra jutó bűncselekmények száma:

2003. évben 2.996,2
2004. évben 3.638,2
2005. évben 5.019,7
2006. évben 3.594,0
2007. évben 3.826,9

Ménes Andrea, a jogi bizottság elnöke felszólalt. Elmondta: nehéz minőségi munkát végezni a rendőröknek, mert alul-finanszírozottak.
Kérte, a szabálysértés mértékét úgy viszonyítsák, hogy annak legyen visszatartó ereje, és azt szerény jövedelemből is ki tudják fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában