Helyi közélet

2008.03.19. 20:56

Álmok, tervek, megvalósítás

<p>Debrecen – Ez a három kulcsszó, mely minden építkezést megelőz, de most már nemcsak az első megy könnyen. Bármilyen építkezésbe vagy átalakításba fogunk, az álmodozást követően szembe kell néznünk a teendők hosszú sorával.</p>

Korábban sok időbe telt, amíg megtudhattuk, hogy milyen szabályozási terv vonatkozik ingatlanunkra. Ma már, ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit építhetünk a telkünkre, milyen mértékű átalakítást végezhetünk a házunkon, nem kell az Építésügyi Főosztályra rohanni, hogy megtudjuk.

Az országban egyedülálló részletességgel, akár otthonról is elérhető Debrecen szabályozási terve a város internetes portálján keresztül.

A programban kereshetünk helyrajzi szám vagy házszám alapján, de ami a legfontosabb, hogy rendelkezésre áll jelmagyarázat is, így bárki könnyen megértheti, hogy mit jelentenek a pontok és a különböző színezett sávok az adott területen. Ezt követően már csak jó tervezőt, építészt vagy lakberendezőt kell felkutatnunk.

Ez sem könnyű feladat, de április 18-20-ig a HAJDÚÉP építési és lakberendezési szakkiállításon egy helyen találhatjuk meg a legnevesebbeket; időt és energiát spórolva magunknak. Lehetőségek egész tárházát vonultatja fel a börze Főnix Csarnokban, ahol házunk szakértő tervezőjén kívül a legújabb technikai megoldásokkal, a legdizájnosabb bútorokkal, és a lakberendezés legújabb trendjeivel is megismerkedhetünk.

 A HAJDÚÉP mára 5 tematikus résszel várja látogatóit. A legjelentősebb még mindig az építkezés (HAJDÚÉp), de mára már külön részleg foglalkozik a nyílászárókkal (NYÍLÉp), a kertépítészettel (KERTÉp), a beépíthető háztartási gépekkel (DEGÉp), valamint tavaly óta, már Fürdőkultúra részleggel is várják a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában