Helyi közélet

2008.03.06. 12:38

Határátlépések, családi viszályok, előállítások Hajdú-Biharban

<p>A tegnap késő este, és a ma hajnalban történt két közúti baleset mellett számos más helyszínen kellett még a rendőrségnek jelen lennie. Családi verekedés meggátolása, illegális határátlépők kézre kerítése volt még a feladat.</p>

Tegnap délután bejelentés érkezett a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy Egyeken a Rákóczi úton két család összeverekedett.

A helyszínre érkező járőrök a megadott helyen nagy létszámú csoportosulást találtak. Ekkor már bántalmazás nem volt, de a két család tagjai hangosan, trágár módon kiabáltak egymással.

Az egyik intézkedő rendőr a két család közé állt, hogy a további összecsapást megakadályozza. Felszólította őket, hogy hagyják abba cselekedetüket, ennek ellenére egy férfi ökölbe szorított kézzel megindult a másik csoport felé. Miközben a rendőr megpróbálta visszatartani, egy ütést érzett tarkóján. A férfi megbilincselését megpróbálták a rokonok megakadályozni, megragadták és rángatták a rendőr karját.

A megbilincselt férfi megpróbált az intézkedőre támadni, de a rendőr társa ezt megakadályozta, lefogta a dühöngőt. Később kiderült, hogy a két család közötti konfliktust egy korábbi a korábbi órákban elkövetett bántalmazás okozta.

A férfit előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra, súlyos testi sértés kísérlete és garázdaság elkövetésének alapos gyanúja miatt őrizetbe vétele megtörtént. Továbbá alaposan gyanúsítható azzal, hogy elkövette a hivatalos személy elleni erőszak bűntettét is.

Tegnap a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelőhelyén belépésre jelentkezett egy fő moldáv állampolgárságú férfi. Az ellenőrző útlevélkezelő megállapította, hogy a személy szerepel a SIS rendszerben, a lengyel hatóságok beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el vele szemben. A Sirene irodával történt egyeztetés és az adatok rögzítése után a személyt visszairányították Románia területére.

Ma a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelőhelyén belépésre jelentkezett egy fő román állampolgár. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a személy szerepel a SIS rendszerben, a szlovák hatóságok beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el vele szemben. A Sirene irodával való egyeztetés és az adatok rögzítése után az Olaszországba utazni szándékozó utast beléptették.

Kapcsolódó anyagok:

  • Negyvenhét autólopási ügyben nyomoznak Debrecenben
  • Villanyoszlopnak, taxinak ütköztek az autók
  • Lángra kapott egy ház teteje Debrecenben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában