Helyi közélet

2008.03.17. 06:39

Előnyben az elektronikus igénylés Hajdú-Biharban

<p>Akik mégis maradnak a papír alapú támogatás igénylés mellet, ők április második felében juthatnak hozzá az igénylési csomagokhoz. Az igénylés beadás határideje május 15.</p>

Megyénkben a területalapú támogatást igénylők döntő többsége - mintegy 20 ezren - elektronikus úton nyújtja be a támogatáshoz szükséges dokumentumokat, míg körülbelül ezren maradtak csak a hagyományos, papír alapú benyújtás mellett - derül ki abból a felmérésből, amelyet a megyei FM-hivatal szakemeberei végeztek el.

Az említett arány azonban még nem végleges, mert a falugazdászok a napokban "futnak még egy kört" azért, hogy a lehető legkevesebben döntsenek a papíron történő támogatás igénylés mellett.
Elektronikus úton ebben az évben is május 15-ig kell beadni a támogatás igénylést. A gazdák és a falugazdák a korábbinál lényegesen nagyobb fokú együttműködésére lesz szükség ahhoz, hogy ne alakuljon ki a beadási határidőt megelőző napokban az utóbbi években megszokott sorbanállás. A napra, órára, percre pontosan egyeztetve hívják be a gazdákat.

A zökkenőmentes igénylés beadás érdekében a megyei hivatal és az önkormányzatok 75 elektronikus pontot hoztak létre szerte Hajdú-Biharban.
Akik mégis maradnak a papír alapú támogatás igénylés mellet, ők április második felében juthatnak hozzá az igénylési csomagokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában