Helyi közélet

2008.03.19. 18:40

Együttműködés a fejlesztésért

<p>Debrecen – A Debreceni Regionális Képző Központ az I. Nemzeti Fejlesztési Terv humánerőforrás-fejlesztési pályázatainak keretében, több kistérségében is „házhoz viszi” a képzési programokat. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/DRKK.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/kepzes/cn/haon-news-hbn_01-20080319-041921" width="13" border="0" /><B>A projektről bővebben</B></p>

A programok célja, a felnőttek tanulását segítő szolgáltatások szélesebb körű hozzáférésének javítása a közművelődési szervezetek – művelődési központok, teleházak, könyvtárak -, valamint a regionális képző központok együttműködésén keresztül.

A gyakorlatban azt jelentette, hogy a Képző Központ az érintett települések potenciális munkavállalóinak – különös tekintettel a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokra, pl. pályakezdők, 40 év felettiek, romák, GYES-ről, GYED-ről visszatérők számára – a leghatékonyabb időbeosztású és intenzitású képzéseket indíthatta térítésmentesen, az érdeklődők igényeit figyelembe véve.

Így valósulhatott meg egy-egy Takarító és ECDL képzés Hosszúpályiban és Létavértesen, egy Alapfokú raktárkezelő programmal egybekötött Könnyűgépkezelő, valamint egy Európai Uniós pályázatkészítéssel kiegészített ECDL program Biharkeresztesen.

Az említett tanfolyamok jelentkezőinek toborzását, a tanfolyamok szervezését és lebonyolítását a helyi közművelődési intézményekben dolgozó szakemberek segítették, akik külön képzés keretében szerezték meg az ehhez szükséges ismereteket. Ők a mai napon vehették át a felnőttképzési konzulensi képesítésről szóló tanúsítványukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában