Helyi közélet

2008.03.19. 06:51

Debrecen: kiszorították a maffiát az árverésekről

<p>Debrecen - Az adóhivatal által korábban kezdeményezett hagyományos árveréseken az egymillió forint becsértékű autó - az úgynevezett árverési maffia áldásos ténykedése nyomán - nem ritkán csupán 250 ezer forintért talált gazdára...</p>

Miközben az adóhivatal által korábban kezdeményezett hagyományos árveréseken az egymillió forint becsértékű autó - az úgynevezett árverési maffia áldásos ténykedése nyomán - nem ritkán csupán 250 ezer forintért talált gazdára, a virtuális liciteken ugyanez az ár átlagosan 700 ezer forint.

Az elektronikus árveréseken ugyanis az anonimitásnak köszönhetően nincs mód arra, hogy bárkit akár életveszélyesen megfenyegessenek, így tisztább az egész folyamat.
A Napló értesülései szerint bár a virtuális liciteken továbbra is gépjárművek kalapács alá kerülése a leggyakoribb, árvereztek már el az új módival egyebek mellett festményeket, műtárgyakat, árukészletet, ipari gépeket, sőt legutóbb egy pianínót is.

Úgy tudjuk, dinamikusan nő a regisztrálók száma is. Már közelíti az ezret az e-árverésre eddig regisztráltak száma, akik között határon túli licitálók is találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában