Helyi közélet

2008.02.21. 11:21

Takarékosságra intenek az MDF politikusai

<p>Debrecen – Takarékossági programot javasol az MDF képviselőcsoportja a 2008. évi költségvetéssel kapcsolatban Debrecenben – olvasható Joó Szabolcs és Turi Gábor önkormányzati képviselők, városi alelnökök közleményében.</p>

Mint írták, a beruházásra építő, a közpénzeket nagyvonalúan kezelő várospolitika helyett a veszteséges tevékenységek racionalizálására, az intézményrendszer kiadásainak csökkentésére, ésszerű energiafelhasználásra és -gazdálkodásra, a polgármesteri hivatal működésében rejlő tartalékok feltárására és a beruházások visszafogására van szükség.

Megjegyezték, 2008 sem az önkormányzatok esztendeje lesz. Az állami feladatokat továbbra is az önkormányzatokra hárítják, miközben egyre szűkösebb forrásokat biztosítanak hozzá a központi költségvetésből, az uniós források pedig nem pótolják a hiányt.
2007-ben sok tervezett bevétel elmaradt Debrecen büdzséjében, s a város idén újabb, 2,8 milliárd forintos hitelt kíván felvenni – jelentették ki, hozzátéve: szakértők szerint ez az adósságspirál kezdete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában