Helyi közélet

2008.02.21. 06:25

Egy volt óvodásbusz sorsa Sámsonkertben

<p>Hajdúsámson - Hajdúsámsonban szép új óvoda épült, de Sámsonkertből nincs megoldva a gyerekek óvodába szállítása. Régen még óvodásbusz hordta reggel a gyerekeket az oviba, délután pedig haza. Még ez az én óvodás éveimben működött.</p>

Sajnos, évekkel ezelőtt ez megszűnt. Azóta nincs megoldva a gyerekek utaztatása. Ez különösen télen és a hideg, esős időkben okoz nagy problémát mind a szülőknek, mind a gyerekeknek.

Ez azért is nagy gond, mert Sámsonketben nincs aszfaltút, ezért az ilyen zimankós időkben szinte lehetetlen közlekedni. A gyerekek, mire kiérnek a buszmegállóbasárosak és latyakosak lesznek.

A szülőknek is gondot okoz a gyerekek eljuttatása, mert mire hazaérnek, lassan fordulhatnak is vissza. Ezt a dolgot tetőzheti még azis, hogy ha kimarad a busz, akkor a gyerekek fagyoskodnak a buszmegállóban és elkéshetnek az óvodából. A legjobb megoldás az lenne, ha az önkormányzat visszaállítaná az óvodásbuszt vagy valamilyen módon megoldaná a gyerekek utaztatását. Szerintem lenne rá igény, mert egyre több óvodás gyerek él Sámsonkertben.

Ezúton kérdezem az illetékesektől, hogy megoldható-e ez a probléma? Mi volt az oka annak, hogy megszüntették a buszt?
Domokos Erika,Sámsonkert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában