Helyi közélet

2008.02.27. 06:58

A BAR-listás már nem is ember?

<p>Közölték, hogy nem vagyok hitelképes, mert BAR-listás vagyok! A kölcsönigénylés feltétele volt a számlanyitás, hogy legyen a semmit (amit ők adnak) utalni, nekem, kirekesztett halandónak...</p>

Tisztességben leélt, elért 59 évem után furcsa érzések kavarognak bennem. Az engem érintő probléma sajnos, egyre nagyobb tömeget érint. Két értékes, becsületes embert neveltem társadalmunknak.

Válásom után egy albérlet és egy BAR-lista lett a vagyonom. Igaz, mindenhez két ember kell, a „jutalmat” magamnak is köszönhetem.

Úgy ítéltem meg helyzetem, nem mehet mindenki kukázni vagy a híd alá. Sokadik fővárosi albérlet után költöztem Debrecenbe, albérletbe. Mivel két ember helyett dolgozok, nem éhezek, de erős a kétely bennem, hogy nem vesznek emberszámba – legalábbis tisztes ember számba! Pedig ember vagyok és igyekszek tisztességes életet élni!

Az én bűnöm, hogy segítettem egy családtagon, és ezért a BAR-listások népes táborába kerültem! Reménytelen helyzetemből kiútnak látszott a sok hirdetés, hogy BAR-osok is kaphatnak kölcsönt. Az egyik ilyen céget belvárosi irodájukban kerestem fel. Hirdetik magukat, de furcsamód az épület szolid, szinte már gyanús, hogy mire szakosodtak...

December 13-án igényeltem 500 ezer forintot. Két hónap múlva közölték, nem vagyok hitelképes, mert BAR-listás vagyok! A kölcsönigénylés feltétele volt a számlanyitás, hogy legyen a semmit (amit ők adnak) utalni, nekem, kirekesztett halandónak...

Kérdésem, mennyit ér ma egy BAR-listás? Miért nem ember a BAR-os? Ha kölcsönt nem ad, mert nem bízik bennem, én miért nyissak nála számlát és miért bízzak benne? Ki a rosszabb, aki ilyen helyzetbe került vagy aki ezt kihasználja?

Pénzesné Kujbus Ilona, Debrecen

  • Milliárdosok Hajdú-Biharban. Kik õk?
  • Mi közük a személyes adataimhoz?
  • A leggazdagabb magyarok: újoncok az új listán
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában