Helyi közélet

2008.01.02. 14:57

Hó és fenyő is jöhet, készen állnak!

<p>Debrecen – Meteorológiai előrejelzések alapján a következő hetekben nagyobb mennyiségű hóra számíthatnak a debreceniek. Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. készen áll az utak tisztántartására. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/ho-es-fenyo-is-johet-keszen-allnak/cn/haon-news-hbn_01-20080102-010523"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Az utak takarításáról [.pdf - 81KB]<br /> </B></A></p>

Negyven darab gépjármű illetve munkagép és hetvenegy munkatárs áll készültségben február 28–ig – tudtuk meg Juhász JuditPR–vezetőtől.

Vízkereszthez közeledvén a vágott fenyők sorsa is megpecsételődik. Évente mintegy harmincezer fát dobnak ki a lakosok. A fenyőgyűjtő járat január hetedikén indul. Minden nap egy meghatározott városrészen mennek végig az A.K.S.D. munkatársai.

Az ingatlanok előtt elhelyezett fenyőket begyűjtik és komposztálják. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a lakók előzőleg valamennyi díszt és szaloncukor papírt leszedték a fáról. A bérfenyőből közel kétszázat adtuk el, amit január 2-31 között vásárolunk vissza ötszáz forintos áron, a Vértesi úti kertészetben.

Jelenleg üres a visszahozott bérfenyők helye. Valószínűleg vízkereszt után találkozunk újra néhányukkal – tette hozzá Juhász Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában