Helyi közélet

2008.01.03. 06:48

Depresszióból, gyertyafényből költöznének

<p>Évek óta méltatlan körülmények között él a család, eddig mégsem tudtak továbblépni.<br />Két kiskorú, egy általános iskolás és egy óvodás gyermekével két éve áram nélküli albérletben lakik Ács Lászlóné.</p>

Két kiskorú, egy általános iskolás és egy óvodás gyermekével két éve olyan albérletben lakik Ács Lászlóné, ahol még áram sincs - mivel azt a szolgáltató kikapcsolta a be nem fizetett számlák miatt.

Az asszony lapunkat kereste meg problémájával. Elmondta: évek óta szeretne egy kisebb lakást, ahol a gyermekek méltó körülmények között élhetnének. Így, a téli időszakban már csak gyertafénynél tudnak tanulni a kicsik, ami a látásukat is rontja.

A család másik gondja, hogy az anya depresszióval kezelt beteg. A hosszú évek óta megélt méltatlan mindennapok az egész családra kihatnak.

Az asszony több ízben is a helyi önkormányzathoz fordult segítségért, ám azt mondja, nem kapta meg a várt segítséget.

Törlesztenék

Bár több lehetőség is kínálkozott, szerinte egyik sem volt megfelelő. Volt, hogy egy közeli településen kerestek neki helyet, ahol 200 ezer forint letelepedési segélyt is kapott volna.

Ács Lászlóné nem élt a lehetőséggel, mivel azt mondja, a gyerekek ragaszkodnak az óvodához, iskolához, és ő maga sem szívesen költözne el Tiszacsegéről.

Máskor önkormányzati bérlakást ajánlottak neki, ám annak bérleti díja, a havi közel 20 ezer forint túl drága lett volna a családnak.

Az anya legjobban annak örülne, ha az önkormányzat megvenne a családnak egy kisebb házat, aminek részletét ők havonta törlesztenék vissza.

Többször segítettek volna

A HAON megkérdezte Tiszacsege polgármesterét, Jónás Sándort, aki el mondta: az önkormányzat évek óta ismeri a problémát, és több ízben próbált segítséget nyújtani a családnak, ők a lehetőséggel eddig egyszer sem éltek. 2003-ban kaptak egy bérlakást, ám azt nem vették igénybe.

2004-ben a Csurgó utcán ugyancsak igényelhettek volna bérlakást, akkor sem éltek a lehetőséggel.

Később 2006-ban a család önkormányzati bérlakást kért, ám akkor az nem állt rendelkezésre a településen. 2007-ben ismét megpróbálták, akkor sem volt szabad hely.

A polgármester tudatta: jelenleg sincs kiadó önkormányzati bérlakás Tiszacsegén.

Azt gondolja, az önkormányzat többször kínált segítséget, amellyen az asszony nem kívánt élni. Az egyik szomszéd település polgármestere is örömmel fogadná a családot, ott jobb körülmények várnak rájuk.

Lakásvásárlásról az önkormányzat részéről szó sem lehet a szűkös anyagi lehetőségek miatt - tette hozzá.

  • Hatan alszanak két ágyban
  • Csak betegségek ne lennének
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában