Helyi közélet

2007.12.12. 17:26

Terheléses EKG-t kapott a Gyermekklinika

<p>Debrecen - Jótékonysági akció keretében négymillió forint értékű terheléses EKG-rendszert kapott a Gyermekklinika december 12-én, szerdán a Graph-Art Kft. és az Alföldi Nyomda Zrt. jóvoltából. <dia width="850" height="630" alt="Terheléses EKG-t kapott a Gyermekklinika 2007.12.12."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Terhel_ses_EKG_t_kapott_a_Gyermekklinika__2/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Terheléses EKG-t kapott a Gyermekklinika 2007.12.12." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-EKG_adom%C3%A1ny_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A két cég egymással összefogva egy-egy, az ország nyugati és keleti felén található, jól működő kórházat támogatott idén: egyik a szombathelyi Markusovszky Lajos Kórház – ők kis betegeik számára betegörző monitort kaptak; a debreceni Gyermekklinika pedig egy terheléses EKG-t.

Mogyorósi Gábor, a gyermekklinika adjunktusa elmondta: többek között a veleszületett szívproblémák miatt operált gyerekek terheléses EKG-ját végzik ezeken a gépeken.

Ennek azért van nagy jelentősége, mert így kiderül, hogy a gyerek sportolhat-e, és ha igen, akkor mit; valamint a későbbiekben milyen fizikai megterhelést nyújtó pályát választhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában