Helyi közélet

2007.12.13. 05:46

Rendeződik a "pénzkérdés" a Kenézyben

<p>Debrecen – Az elmúlt 15 évben nem fordult elő, hogy az Államkincstár több részletben, illetve késve végezte volna el a bérutalásból rá háruló munkát, ezért a kórházban nem is vizsgálták részletesen az úgynevezett bérfeladást.</p>

- Hol a pénz? – kérdezte kedden a HAON közvetítésével a Kenézy-kórház egyik volt dolgozója. Mint mondta, jó két hete nem dolgozik ott, ám a végkielégítést nem kapta meg.

A válasz a következő: a járandóság már úton van van a számlájára, számlájukra. A főigazgató – ígérete szerint – intézkedett arról, hogy az érintettek minél előbb megkapják.

Elmondta egyúttal: az elmúlt 15 évben nem fordult elő, hogy az Államkincstár több részletben, illetve késve végezte volna el a bérutalásból rá háruló munkát, ezért a kórházban nem is vizsgálták részletesen az úgynevezett bérfeladást.

Utóbb derült ki, hogy a kincstár egyes részleteit csak december 5-én, majd 11-én adta át. Márpedig a fizetéseket (jelen esetben köztük végkielégítéseket is) akkor tudják a dolgozók számlájára utalni, ha ez megtörtént. A késés miatt természetszerűleg a kórház is késett – magyarázta Ónodi-Szűcs Zoltán főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában