Helyi közélet

2007.12.20. 07:39

Pókerarc: jöhet minden, ami betű

<p>Derecske – Kedd este nemcsak egy tízezer lelkes kisváros szurkolt a tévé előtt Szatmári Béláért, de a barátok, rokonok, debreceni munkatársak, sőt a játék során szerzett ismeretlen rajongók is feszültén nézték a hosszú haja és szakálla miatt Jézus Krisztus Szupersztárnak elnevezett biztonsági őr minden mozdulatát.</p>

Az RTL Klub Pókerarc című vetélkedőjének csúcsdöntősét szerda délután értük utol telefonon.

Helyi tudósítónk ugyan szerettet volna személyesen beszélni Bélával, de a leginkább pókerarcú játékos még a döntő után Budapesten maradt egy közös vacsorára.

A hajnali kettőig tartó bulit egy fővárosi étteremben rendezték meg, ahol a 6 döntősön kívül ott volt az egész stáb is. Bélát egyébként barátnője kísérte el, de ott volt a stúdióban bátyja gyerekeivel, míg szülei otthon szorítottak a család büszkeségéért.

- Hét éven keresztül próbálkoztam bejutni a Legyen Ön is milliomosba, hogy Vágó Istvánnal játszhassak, de ez nem jött össze – mondja Béla. – Nagyon örültem, amikor hallottam a Pókerarcról, hogy talán most teljesül egy nagy álmom, és találkozhatok személyesen Vágó Istvánnal, az ország egyik legokosabb emberével.

Sok könyvet olvasok: ami betű, azt szeretem. Szórakoztat a regény, a vers, de sokat olvasok a napi hírek mellett sportot, történelmet és földrajzot is. Szinte minden érdekel, és hál’ istennek a művelődést össze tudom egyeztetni a munkaidőmmel.

Béla elmondása szerint a legutolsó meccsen volt a legnyugodtabb. Mint mondta: sokat gondolkozott, hogy mi lehet a nyerő taktika, de csak hidegvérre és az erős idegekre tudott gondolni, hogy minden eszébe jusson.

Ez tényleg bejött a derecskei pókerarcnak, hiszen játékos társai vagy csak blöfföltek (Andi), vagy eluralta őket a stressz, mint például a „letornatanározott” Józsefet.

- Az utcán sokan megszólítanak gratulálnak, de az ötven millió nem hoz óriási változást az életemben – mondta határozottan Béla, aki a pénzből leginkább még több ismeretet szeretne szerezni: januárban angolt kezd el tanulni, majd spanyolt, és a későbbiekben szeretne valami felsőfokú szakképesítést is szerezni vendéglátós érettségije mellé.
- Fegyverneki Gergő -

  • Pókerarcok
  • Vágóék válnak?
  • Vágó hadat üzent a boszorkáknak
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában