Helyi közélet

2007.12.17. 23:00

Mindenkit igyekeznek megszólítani

<p>Nagyrábé -&#160;Jó hangulatú estet szervezett a nagyrábéi polgárőr egyesület. A rendezvényen Kovács József elnök ismertette az eddig megtett utat.</p>

2007 februárjában a nagyrábéi Szélmalom Egyesület vezetősége úgy döntött, hogy az amúgy létező, de nem működő polgárőrséget újra szervezi. Az elhatározást tett követte, és március 1-jével a községben 41 fővel elkezdte működését a Polgárőrség.

Az egyesület tagjai július 31-ig saját személygépkocsijukkal látták el a szolgálatukat, de ezt követően a Hajdú Bihar megyei Polgárőr Szövetség által kapott Lada-Niva terepjáró segítette minden napi munkájukat. A polgárőrök, az elmúlt kilenc és fél hónapban, 644 fővel 3075 órát szolgáltak a községben. Az egyesület taglétszáma folyamatosan nő és a mai napon már 65 fő polgárőr van tagnyilvántartásukban. 2007 augusztus végén 22 fővel megalakult a Bihardancsházi Polgárőr Csoport mely a nagyrábéi polgárőrség részeként működik. A közösség részt vett a községben megrendezésre került sárrét íze fesztiválon, valamint a kistérségi ifjúsági találkozó, a szüreti felvonulás, a március 15-ei fáklyás és az október 23-i fáklyás felvonulás biztosításában. Három alkalommal vettek részt a területileg illetékes rendőrkapitányság által szervezett közlekedési és közbiztonsági akciókban. Legutóbbi pályázatukkal, a Nagyrábéi polgárőr közbiztonsági modellprojekt megvalósításával 3.582.000 Ft-ot nyertek, amelynek lényege, hogy a község minden egyes lakóját megszólítják, felhívják a figyelmüket különböző előadásokon keresztül mindenre, ami minden napi tevékenységüket rossz irányba befolyásolná. A vezetőség emléklappal és tárgyjutalomban részesítette Daróczi Lajos projektfelelőst valamint Jakab Zsigmond és Elek Sándor polgárőröket. A vacsorát követően a Cheops együttes szolgáltatta a talpalávalót.

 

- Kocsis Csaba -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában