Helyi közélet

2007.12.06. 19:32

Gyógyító ikonok

<p>Nyíracsád – Gyógyító ikonok címmel december 6-án került sor Zolcsák Miklós pap ikonfestő kiállításának megnyitójára a nyírségi községben.</p>

A Malom Galériában összegyűlt érdeklődőket Diósné Kozma Erzsébet művelődési ház igazgató köszöntötte, majd Terdik Stella verssel, Verdes Bence, valamint a népdalkör dallal köszöntötte az egybegyűlteket.

Nagy János alpolgármester az ikonfestészet történetéről beszélt, ezt követően Mező György helyi görög katolikus parókus méltatta az ikonfestő munkásságát.

– Az ikonfestő nemcsak fest, de imádkozik is. Az ikon találkozás az égiekkel, hittel és szeretettel kell megállnunk a képek előtt – mondta a parókus.

A megnyitó végén Zolcsák Miklós úgy fogalmazott, örül, annak örül, hogy advent idején egy kis időre kápolnává válhat a galéria a képek által, ami segíti a tárlatlátogatók lelkét felkészíteni karácsony szent ünnepére. A kiállítás január végéig látható a Malom Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában