Helyi közélet

2007.12.04. 10:33

Fenyőpiac: két méter fölött egyedi ár?

<p>Debrecen-Piaci elemzők vélekedése szerint kevesebb, éppen ezért drágább lesz a karácsonyfa az idei ünnepen. A luc fenyő ára méterenként 800-1500, az ezüstfenyőé pedig 1800 és 5 ezer forint között várható idén.</p>

 A luc fenyő ára méterenként 800-1500, az ezüstfenyőé pedig 1800 és 5 ezer forint között várható idén.
A Magyar Kertészeti Árudák Egyesületénél arra számítanak, hogy az utóbbi években mind népszerűbb normandfenyő termelői ára drágul leginkább, méterenként nagyjából kétezer forinttal. Ezt a növekményt azonban vélhetően nem mindegyik kereskedő hárítja majd át a vásárlóira. A szakemberek szerint (az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően) idén is már előre borítékolható, hogy lesznek árusok, akik két méter fölött egyedi árat állapítanak meg.

Miközben az őstermelők és kereskedők gőzerővel készülnek a napokban kezdődő szezonra, a műfenyősök sem adják fel. Az árak ezen a területen is széles skálán mozognak; az áruházak polcain ugyanúgy megtalálhatóak a párszáz forintos akciós termékek, mint a több tízezer forintos műfenyők.
És ez még nem minden, hiszen egyre többen keresik a később kiültethető földlabdás fákat is.

  • Karácsonyfából fenyõfa
  • Adventi oldalunk
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában