Helyi közélet

2007.12.06. 09:48

Eltörött az áramszedő, jelentősen késnek a vonatok

<p>Debrecen - A Budapest – Újszász – Szolnok vonalon Tápiószelénél egy tehervonat áramszedője eltörött, és a felsővezetéken maradtak a darabjai. Az eltávolításig jelentős késések várhatók az ezen a szakaszon közlekedő vonatoknál.</p>

Ma reggel egy tehervonat áramszedője eltörött Tápiószelénél és a vonat mind a két vágányt elzárja a közlekedő vonatok elől. A törött áramszedő darabjai a felsővezetéken maradtak.

A szakemberek elkezdték a hibaelhárítást, megvizsgálják, hogy károk keletkeztek-e a

felsővezetékben. Az elakadt tehervonat bevontatása után tud csak a vonatközlekedés ezen a szakaszon megindulni. Az InterCity és azon távolsági vonatok, amelyek nem állak meg menetrend szerint Nagykátán, kerülő útirányon át közlekednek.

A személyvonatok Nagykáta és Budapest – Keleti pu. között elővárosi forgalomban kisebb késésekkel, de közlekednek. Jelentős kését szenvednek a Szolnokról és az Újszászról érkező vonatok, illetve a Budapestről induló azon vonatok, amelyek nem tudnak kerülő útvonalon közlekedni, mivel menetrend szerint több állomáson megállnak Nagykáta és Szolnok között.

Amennyiben sikerül egy vágányt felszabadítani, úgy azonnal megindul a forgalom, de ha megsérült a vezeték, akkor a Tápiószele és Nagykáta között vonatpótló buszokkal szállítja el az utasokat a MÁV-START személyszállító ZRt.

A helyreállítás kisebb kár esetén a délelőtti órákban várhatóan megtörténik, de ha több tartóelem is megsérült, akkor elhúzódhat a délutáni órákig – tájékoztatta a Haont a MÁV ZRt. Kommunikációs Igazgatóságáról Sigulinszki Tibor szóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában