Helyi közélet

2007.12.18. 11:06

„A férfiak könnyebben jutnak előre”

<p>Debrecen – A kozmetikusi pályán nem veszélyeztetik a nők helyzetét a férfiak: ezt a hivatást egyelőre a hölgyek uralják. S a közeljövőben ez várhatóan nem is változik, habár a fővárosban már dolgozik néhány férfi kozmetikus. <dia width="850" height="630" alt="Bodnár Andrea 2007.12.18."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bodn_r_Andrea_2007_12_18_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Bodnár Andrea 2007.12.18." /></a></dia></p>

Mint Bodnár Andrea, a debreceni Könnyűipari Szakközép- és Szakiskola tanára – ő oktatja a szakmai ismereteket a leendő kozmetikusoknak – elmondta, hogy más területeken azonban nehezebben érvényesülnek a nők, mint az erősebbik nem.

A férfiak nem vállalnak gyereket, s ezért a munkahelyeken „jobban számíthatnak rájuk” – legalábbis így vélekednek a munkáltatók. Kevés a női vezető, mivel úgy tartják, a hölgyek nem olyan

racionálisak, mint az urak, és a döntéseikben az érzelmek is szerepet játszanak. A férfiak jobban keresnek, könnyebben jutnak előre, s több olyan munka van, amelyeket csak ők végezhetnek – ilyen például a kőműves, a burkoló vagy az asztalos pálya.

Andrea megjegyezte, arra biztatja tanítványait, szerezzenek szakmát, mielőtt tovább tanulnak, hiszen főiskolai, egyetemi diplomával a kezükben már nem fogják ezt megtenni. Továbbtanulásra még bármikor lesz lehetőségük, viszont sosem tudhatják, mikor kerülnek olyan helyzetbe, hogy kétkezi munkával könnyebben boldogulnak – például ha alkalmazottként nem tudnak elhelyezkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában