Helyi közélet

2007.11.08. 05:26

Másodszor is megnyílt a Park Center

<p>Debrecen – Milyen megoldást sikerült találni az engedély kiadására? – érdeklődtünk a városházán szerdán, mert úgy tudtuk, ma, csütörtökön kinyitnak az üzletek. Mint kiderült, néhány boltajtót már szerdán kinyithattak. </p>

– Ideiglenes használatbavételi engedélyt kapott az önkormányzattól a Park Centerben öt, üzlet elhelyezésére alkalmas helyiség. Ennek alapján november 7-én négy üzlet – a korábban benyújtott kérelmére – megkapta a működési engedélyt is – értesültünk a hivatalból.

 

Szerdán megnyithatott a Park Center

A szerdai nap folyamán, öt üzletből négy megkapta a működési engedélyt és megnyitott. Az ötödik üzlet várhatóan pénteken teheti ugyanezt.

A center management invest - a beruházó cég - képviselői a következő nyilatkozatot tették: „Az elmúlt napok eredményes egyeztetéseit követően kedden sikerült megkapnunk a jogerős használatbavételi engedélyt és így szerdán újra megnyitott a PARKcenter.

Az ügyintézés során mindvégig korrekt és pozitív együttműködést tapasztaltunk, így végül sikerült mind a hatóságok, mind pedig a PARKcenter számára kielégítő megoldást találnunk.

Szerdára hárultak el az akadályok, és az üzletek többsége működési engedélyének birtokában azonnal megnyithatott.

A PARKcenter a sikeres nyitóakciók folytatásával és további extra kedvezményekkel köszöni meg a vásárlók türelmét és megértését.”

 

Nem lehet nagyobb

A Park Center egyébként eredetileg az indulásnak kijáró kedvezményes akcióival október 25-én nyitott ki, de másnap be is zárták, mert az érintetteknek sem használatbavételi, sem működési engedélyük nem volt. Emiatt külön büntetést utóbb nem is nem kaptak. A problémát az okozta, hogy az építők eltértek az eredeti terv előírásaitól.

A beruházók az ingatlan maximális beépíthetôségét kihasználva kérték és kapták meg az építési engedélyt. Késôbb az engedélyezettnél nagyobb eladóteret húztak fel, amihez arányosan több parkolót is kellene létesíteni, így viszont túllépnék a beépíthetô felületet – indokolta korábban a Haonnak Kósa Lajos polgármester, miért tagadták meg októberben a Park Centertől a használatbavételi engedély kiadását.

A 202 kevés

– Mi történt azóta? – Garázsokat építettek a föld alatt? – érdeklődtünk a városházán.

Kérdéseinkre írásban a következő válasz érkezett: „Az ideiglenes használatbavételi engedélyek, illetve annak nyomán a működési engedélyek kiadását az tette lehetővé, hogy az öt üzlethez összesen 178 parkolóhely meglétét írják elő a szabályok. Jelenleg az üzletközpont 202 parkolóhellyel rendelkezik.

Ez a szám azonban még nem elegendő ahhoz, hogy a Park Centerben megnyitni tervezett összes üzletet kiszolgálja.
Az összes üzlet megnyitásához újabb parkolókat kell építeni, és ezek létesítéséig a végleges használatbavételi engedély nem adható meg. Az önkormányzat vezetése és az építtető együttesen keresi a megoldást a parkolók kérdésének mielőbbi rendezésére, mert valamennyi üzlet megnyitására csak ezután kerülhet sor.”

Tanulmányozandó!

Érdemes lesz figyelemmel követni, milyen megoldást találnak, ha már együttesen keresik a megoldást. Az példával szolgál majd.

Kapcsolódó anyagok:
Nem kapnak bírságot a Park Center üzletei
Az engedélyeket a nyitás napjára garantálta
Nem tudni, mikor nyit a Park Center
Hivatalosan zárva, az eljárás megkezdődött
Mi a véleménye a Park Center bezárásáról?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában