Helyi közélet

2007.11.23. 15:56

„Bizonyisten kinyiffantom”

<p>Debrecen - Versek prózák, mint szelektív hulladék. A kARTc egyesület antológiájában harminc fiatal alkotásai olvashatók.</p>

Ismerős? „Ágnes asszony a patakban/ Fehér lepedőjét mossa;/ Fehér leplét, véres leplét/ A futó hab elkapdossa”.

Aki erre emlékszik, azt is tudja, hogy Ágnes asszony lepedője azért véres, mert megölette a férjét, szelleme azonban egyre kísérti.

De mi van, amikor Ágnes unja már a szellemet!?

Így szól: „ha még egyszer jön, mint fantom/ bizonyisten kinyiffantom,/ s bosszút állva kapott csúzon,/ a lepedőt kendre húzom”.

Az utóbbi sorok természetesen nem Arany János balladájában, hanem Barát Kata, az árnyas avar című ciklusában olvashatók.

A fiatal poéta egyike azoknak, kinek művei a Szelektív hulladék című antológiában jelentek meg. A 150 oldalas kötetecske Debrecen önkormányzata és a TEVA Magyarország támogatásával készült. Nemrégen mutatták be a Kék Banán sörözőben. Harminc fiatal (23 verselő és 7 prózaíró) örvendhetett e jeles alkalomnak.

Az antológiát a Képzőművészeti és irodalmi ART Club (röviden: kARTc) Közhasznú Kulturális Egyesületet adta ki, melyet 2004 őszén tizennyolc, a művészetre fogékony lelkes fiatal alapított Debrecenben, sok más mellett azzal a céllal, bemutatkozási lehetőséget teremtsenek fiatal, tehetséges és kreatív alkotók számára.

Aki szívesen megtudna róluk többet, látogassa meg honlapjukat: www.kartc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában