Sziréna

2024.03.12. 07:47

Több éven át szidalmazta és verte élettársát egy férfi Debrecenben

A járási ügyészség vádat emelt ellene.

Haon.hu

A vád szerint erőszakoskodtak egy fiatal lánnyal Debrecenben

Forrás: MW-archív

A férfinak a szóbeli bántalmazások alapján kapcsolati erőszak bűntette miatt kell a bíróságon felelnie – írja közlésében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat lényege szerint az elkövető 2009 óta élt együtt a sértettel a nő debreceni házában. A férfi nem rendelkezett munkahellyel, így az asszony jövedelméből éltek. A vádlott 2016 óta italozó életmódot folytatott, 2020 januárjától pedig ittasan hazaérve rendszeresen, hetente többször is hangosan szidalmazta a sértettet.

Ezen alkalmakkor főleg a nő kinézetére tett lealacsonyító kifejezéseket, a szóbeli bántalmazásokat pedig gyakran kísérte tettlegesség. A férfi a szidalmazások közben rendszeresen arcon ütötte a nőt, vagy megrántotta a haját, amitől a sértettnek nem keletkeztek sérülései.

Az asszony az elkövetővel szemben a debreceni rendőrségen feljelentést tett, a nyomozás során pedig kérelmére a bíróság négy hónapra elrendelte a férfi távoltartását.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő elkövetőt becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában