Sziréna

2024.01.09. 08:46

Ittasan verte ököllel az édesanyját egy debreceni férfi

Az elkövető felfüggesztett börtönüntetést kaphat.

Haon.hu

A nő nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a Debreceni Járási Ügyészség azt a tettét beismerő férfit, aki ittasan bántalmazta édesanyját – tudatta az ügyészség közlésében. A férfi napközben szeszes italt fogyasztott, délután veszekedett édesanyjával, majd meg is ütötte.

A vádirat szerint a debreceni férfi 2023. január 18-án, délután ittas állapotban tartózkodott az édesanyja házában. Beszélgetésük közben az elkövető kötekedni kezdett az asszonnyal, majd a szóváltás során az ágyra lökte őt. Ezután az ágyon fekvő anyját ököllel többször megütötte a fején, vállán és kezén.

A debreceni rendőrség nyomozása során megállapították, hogy a férfi bántalmazása következtében a nő nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. Figyelemmel azonban az elkövetés módjára és a sérült testtájékra, a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában