Kék hírek

2024.01.23. 13:23

Trükközött a neten, de nagyon megjárta: profilján keresztül értek utol a debreceni rendőrök

Két hónap alatt több mint tucatnyi embert vert át egy fiatal Tolna vármegyei férfi.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

Sorban szedte áldozatait tavaly május és június hónapban egy 25 éves férfi, aki interneten hirdetett olyan termékeket, amik sohasem voltak a birtokában. Az eladásra kínált tárgyak széles repertoárjában olyanok szerepeltek, mint hangszóró, telefon, fémvázas medence.

A csaló országszerte károsította meg az embereket, a módszere minden esetben ugyanaz volt. A vevő elutalta a kialkudott vételárat egy megadott számlaszámra, de az árut nem kapta meg, és az árát sem adta vissza a hirdető, aki végül elérhetetlenné vált. A nem létező dolgok eladása útján így közel 300 ezer forint profitra sikerült szert tennie

– áll a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság közleményében.

A debreceni rendőrök széleskörű adatgyűjtés útján jutottak el a profil mögött rejlő elkövetőhöz. A férfi kihallgatásán beismerte a bűncselekményeket, két hónap alatt összesen 14 embert sikerült átvernie. Üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt folytatták le az eljárást vele szemben, bankszámláját pedig zárolták.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

A rendőség emlékeztet: az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán találhatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában