Összefoglaló

2023.12.26. 08:30

Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület: szeszélyes volt az április

Egy közlekedési baleset okozójának is a nyomába eredtek az erdőben.

Haon.hu

Forrás: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Ahogy már korábban hírt adtunk róla, év végi összefoglalásként 12 napon keresztül minden nap megosztja a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület 2023. egy-egy hónapjának történéseit. Az egyesület Facebook-oldalán írja, április a tavasz kezdete, szeszélyes az időjárás, szeszélyes a hónap is; változatos feladatokat is kaptak.

Összesen 13 riasztáson vettek részt, ebből 6-szor indultak tűzoltó feladatra.

Árokba borult autó volt több is, kéménytűznél is dolgoztak, gázszivárgásnál avatkoztak be. Önkéntes mentőszervezetként többségben fiatalkorúak eltűnése miatt nyújtottak segítséget a rendőrség részére, de kaptak jelzést, hogy közlekedési baleset okozója erdős részen elmenekült. De volt részük veszélyessé vált gólyafészek javításában és veszélyes fák eltávolításában is.

Mindeközben Kinggel az IRO keretin belül területvizsgát szereztek, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr- és Tűzoltó napon is képviselték magunkat mentőkutyás bemutatóval és alpin technikai bemutatóval.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában