Vádemelés

2023.11.08. 08:52

Megbízója helyett saját magának vásárolhatott a tiszacsegei férfi, közmunkára ítélhetik

Sikkasztás miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a sértett jóhiszeműségét kihasználva lopott tőle.

Haon.hu

Több alkalommal is vásárolt magának úgy, hogy nem volt rá engedélye

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A vádirat szerint a sértett egy tiszacsegei tanyán élt, ahová időnként ellátogatott a vádlott is. Július 8-án a délelőtti órákban a férfi megjelent a tanyán, beszélgetni kezdtek, eközben elmondta a sértettnek, hogy a mobiltelefonját fel szeretné tölteni, de nincs rá pénze - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

Mint írták, erre a sértett átadta a bankszámlájához tartozó bankkártyát a vádlottnak és engedélyezte neki, hogy Tiszacsegén 1.500 forinttal feltöltse a telefonját és megkérte, hogy vásároljon neki szeszes italt.

A vádlott Tiszacsegén a bankkártyával feltöltötte a telefonját, majd két tiszacsegei üzletben a maga számára is vásárolt különböző árucikkeket 13.162 forint értékben, ezen túl még kétszer vett fel összesen 20 ezer forint készpénzt. A férfi a bankkártyát és a megvásárolt szeszes italt még aznap visszaadta a sértettnek.

A közleményből kiderült, július 9-én a reggeli órákban a vádlott ismételten kiment a tanyára, ekkor a sértett újra megkérte őt, hogy vásároljon neki szeszes italt és ennek érdekében átadta a bankkártyáját. A vádlott ekkor Tiszacsegén csak saját magának vásárolt a bankkártyával összesen 3.431 Ft értékben, majd miután telefonon megkapta a bankkártyához tartozó négyjegyű azonosító kódot, két alkalommal összesen 110 ezer forint készpénzt vett fel a sértett bankszámlájáról.

A tranzakciót követően a pénzkiadó automata már nem adta ki a bankkártyát, ezért a vádlott megijedt és nem ment vissza a tanyára.

A vádlott a sértett bankszámlájáról engedély nélkül 146.593 Ft-ot lopott el, a kárt azonban a számlavezető bank megtérítette a sértett részére.

Az ügyben a nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki és a bűncselekményből származott vagyoni előnye összegéig rendeljen el vagyonelkobzást vele szemben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában