Összefoglaló

2023.10.03. 08:32

Több tűzhöz és balesetekhez is riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat

A Debreceni Egyetem főépületében is felcsaptak a lángok.

Haon.hu

A lángok egy raktár helységben csaptak fel, amitől a főépület földszintje füsttel telítődött

Forrás: Molnár Péter

Kigyulladt egy autó hétfő reggel Hosszúpályiban, a Bagosi úton. A debreceni hivatásos, a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók egy-egy vízsugárral oltották a lángokat. Az autóban ketten utaztak, ők időben eltudták hagyni a járművet, így nem sérültek meg – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Kerti hulladék égett hétfő délelőtt Hajdúböszörményben, a Kolozsvár utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Egy kombájn tartályában a napraforgó égett Hajdúböszörményben, a Zsembery major közelében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és két vízsugárral oltották el a tüzet.

Tűz volt a  Debreceni Egyetem Főépületében, hétfő délután. A Hajdú-Bihar vármegyei hivatásos tűzoltókat riasztották. Kiérkezésükre a körülbelül ötszáz ember elhagyta az épületet. Senki sem sérült meg. A lángok egy raktár helységben csaptak fel, amitől a főépület földszintje füsttel telítődött. A tűzoltók egy fali tűzcsapról fékezték meg a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A beavatkozást a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, akik az oltás után tűzeseti helyszíni szemlét folytattak le a tűz keletkezésének vizsgálata miatt. Az egységek a tűzoltás után visszaengedték az épületbe a hallgatókat.

Két autó ütközött össze Debrecenben, a Monostorpályi úton. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autókat. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Földes közelében egy autó az oldalára borult hétfő kora este. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat az egyik utast kórházba szállította.

A rendőrök 13 személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amik könnyű sérüléssel végződtek – tudatta a rendőrség összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány két személyt fogott el, közülük egy embert a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, egy külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 13 személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában