Sziréna

2023.10.09. 14:33

Kilenc migránst fogtak el a biharkeresztesi rendőrök

A hétvégén három esetben ellenőriztem túlsúlyos járműszerelvényeket.

Haon.hu

A külföldieket mindhárom esetben előállították, velük szemben az eljárást a Román Határrendőrség folytatja le

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A biharkeresztesi rendőrök román kollégáikkal láttak el közös szolgálatot a város külterületén október 7-én hajnalban. A police.hu közlése szerint az egyenruhások egy bokros területen hat, magát egyiptomi, illetve marokkói állampolgárnak valló külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Ugyanaznap délután szintén a közös szolgálat rendőrei a Berettyó folyó töltése közelében fogtak el egy férfit, aki örmény állampolgárnak vallotta magát. Ő sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát, és magyarországi tartózkodásnak jogszerűségét.

Másnap éjszaka szintén eredményes volt a közös járőrszolgálat, amikor a város külterületén egy nem használt homokbányánál tartóztattak fel két magát pakisztáni állampolgárnak valló férfit. Ők sem tudták magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni.

A külföldieket mindhárom esetben előállították, velük szemben az eljárást a Román Határrendőrség folytatja le.

A hétvégén összesen három esetben túlsúlyos járműszerelvények vezetőivel szemben is intézkedtek a határrendészek. Mindhárom jármű vezetőjét a szabálytalanság megszüntetésére, és pénzbírság megfizetésére kötelezték.

Az ártándi határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy román állampolgár október 9-én 2 óra körül. Ellenőrzésekor kiderült, hogy a férfit a Nagykanizsai Rendőrkapitányság körözte, mivel a rá kiszabott pénzbírságot nem fizette meg és azt a Nagykanizsai Járásbíróság elzárásra változtatta. A férfit előállították.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában