Sziréna

2023.10.02. 15:50

Tűz ütött ki a Debreceni Egyetem főépületében - fotókkal

Haon.hu

Forrás: Molnár Péter

Tűz keletkezett a Debreceni Egyetem épületében, az alagsorban csaptak fel a lángok, a földszint megtelt füsttel - számolt be róla hétfő délután a katasztrófavédelem. Az esethez Debrecenből, Hajdúböszörményből, Hajdúszoboszlóról és Hajdúnánásról indítottak gépjárműfecskendőket, illetve különleges szereket, a beavatkozást a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Papp-Kunkli Nóra, a katasztrófavédelem szóvivője érdeklődésünkre közölte, a tüzet egy fali csapról már eloltották. A rendőrök biztosítják a területet, az épületet kiürítették, mintegy 5-600 ember volt bent, úgy tudjuk, 

senki nem sérült meg.

A katasztrófavédelem legújabb közleménye szerint a lángok egy 25 négyzetméteres teakonyhában csaptak fel. A füsttel telítődött épületet áramtalanították, és hőkamerával átvizsgálták az egész épületet, amelyet a munkálatok idejére zárt területté nyilvánítottak. Az utómunkálatokkal 18 óra magasságában végeztek.

A Debreceni Egyetem közleménye szerint amint jelzett a tűzjelző, a protokollnak megfelelően haladéktalanul megkezdték az épület kiürítését, ahová a tűz eloltása és az épület átszellőztetése után az egyetemi polgárok előreláthatóan fél hat körül térhetnek vissza.

A katasztrófavédelem szakemberei vizsgálják a tűz keletkezésének okát.

A helyszínen több szemtanúval is beszéltünk:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában