Filmbe illő sztori

2023.09.19. 10:56

Néha azért hiányzik a Hortobágy Csabának, a Venezuelában élő debreceni exbűnözőnek

A férfi a világ egyik legveszélyesebb börtönében is ült, egy ideig az Interpol is körözte. Azóta jó útra tért, életéről pedig könyvet írnak.

Haon.hu

Mészáros Csaba István, azaz Steven új életet kezdett Dél-Amerikában

Forrás: Ripost / olvasói fotó

A debreceni születésű Mészáros Csaba István, azaz Steven filmbe illő élettörténetéről közölt cikket hétfőn a Ripost. Az anyag szerint a férfi

  • megjárta a világ egyik legveszélyesebb börtönét,
  • volt már az Interpol körözési listáján,
  • majd mindenét elbukva és kifizetve új életet kezdett Venezuelában,
  • most pedig könyv is készül az életéről.

– Rendezett családban nőttem fel, de mégis problémás fiatal vált belőlem. Azt se mondhatom, hogy rossz társaságba keveredtem volna, mert én magam voltam a rossz társaság – kezdte a lapnak Mészáros Csaba István, aki eleinte főleg építőiparral és autóbehozatallal foglalkozott, de, mint mondta, nem tisztességes úton. A cikk szerint egyébként már a kétezres évek elején saját cége volt, „amelynek fő profilja az adócsalás volt”.

Night clubot is csináltam és kábítószerrel is kereskedtem. Igazából mindent csináltam, ami pénzt hozott, kivéve erőszakos vagy erkölcstelen bűncselekményeket

– tette hozzá a férfi, akinek mindezt abba kellett hagynia, és külföldre kellett menekülnie, mert börtönbüntetés várt volna rá Magyarországon.

Új élet egy Karib-tengeri szigeten

– Nagyjából mindenemet elbuktam vagy lefoglalták. Amit nem, azt az ezek után következő években adattam el, hogy túléljek – sorolta Csaba, aki ezután öt évig Közép-Amerikában élt, nagyrészt a dzsungelben, de megjárta a legkeményebb latin-amerikai börtönöket is. Majd hazajött, tisztázta magát minden alól, és kifizetett mindent, amivel a hatóságoknak tartozott.

debrecen steven venezuela
Forrás: Ripost / olvasói fotó

Ezután Venezuelába utazott, ahová a szerelem vitte, ugyanis online megismert egy ügyvédként dolgozó helyi nőt. A lapnak viccesen megjegyezte, nem bízta a véletlenre a dolgot, hiszen Margarita szigetén telepedett le, ami adómentes sziget.

A férfi kétezer dollárral a zsebében költözött, először kézzel gyártott, pálmából font tengerparti táskák és pénztárcák görögországi értékesítésével foglalkozott barátja segítségével, de a covid alatt egy szexpartnerkereső oldal adminjaként is dolgozott. Aztán a turizmusban látta meg a lehetőséget.

A szerelő ismerősöm hívta fel a figyelmemet, hogy a szigetre látogató turisták, szívesen vesznek részt jeep-túrákon, így bejárva a területet. Manapság rengeteg az orosz turista, én pedig nagyjából beszélek oroszul is, a perfekt angol, spanyol és alapfokú német nyelvek mellett. Akik előttem csináltak hasonló rusztikus Jeep-túrákat, a covid hatására bezárták a boltot, így adott is lett a piaci rés

– osztotta meg a férfi, aki most ebből él a szigeten. 

debrecen steven venezuela
Forrás: Ripost / olvasói fotó

Csaba szerint a sziget igazi szabadságot ad számára és szeret itt élni, nem is tervez hazaköltözni. Ennek ellenére alföldi gyerekként néha hiányzik neki a hortobágyi puszta, de a Dunakanyar és a fehér karácsonyok is.

Életéről pedig most könyv is készül Bolya Zoltán írótól, az oldalakon a férfi kendőzetlenül mesél életéről, a börtönről és a végső megnyugvásról: Venezueláról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában