Csalás

2023.08.21. 11:13

Kamu hivatkozásokkal verte át áldozatait, adathalász férfit fogott a rendőrség Debrecenben

Haon.hu

Forrás: police.hu

Debrecenben egy férfi egy ATM-nél vett fel több százezer forint készpénzt egyik áldozata bankszámlájáról augusztus 16-án, amikor a rendőrök elfogták. Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Forrás: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozóinak elkötelezett célja a hasonló bűncselekmények visszaszorítása és felszámolása. Munkájuk meghozta az eredményt, látókörükbe került egy 19 éves fiatal férfi. Az ukrán állampolgár a gyanú szerint egy közismert csomagküldő szolgálat nevében küldött embereknek SMS üzenetet egy olyan linkkel, amire ha a jóhiszemű vásárló rákattint, akkor minden bankkártya adata hozzáférhetővé válik.

Sajnos hazánkban is elszaporodott a csomagküldős üzeneteken keresztül elkövetett visszaélések száma. A kiberbűnözők egy alkalmazáson keresztül személyes adatokat szereznek meg úgy, hogy akár netbankon tárolt adatokhoz is hozzáférnek – tájékoztat a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában