Sziréna

2022.09.19. 17:19

Gyalogosgázolás a debreceni Csapó utcában – Frissítve

Úgy tudjuk, a járókelő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Forrás: Tóth Imre

Szeptember 19-én délután a Csapó utcában elgázoltak egy gyalogost. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától megtudtuk, a jelenlegi információk szerint a 62 éves férfi nem a kijelölt gyalogátkelőn ment át. A helyszínelés idejére félpályás útlezárást rendeltek el. Helyszíni információink szerint a sérült 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Forrás: Tóth Imre

Frissítés

Az Országos Mentőszolgálat érdeklődésünkre elmondta, a balesethez riasztott mentőegység egy idős férfit szállított könnyebb sérülésekkel kórházba.

Kérdezősködtünk a helyszínen, a Csapó utca azon szakaszán egymást érik az üzletek. A legtöbb boltban már csak a szirénára lettek figyelmesek, de többen annak sem tulajdonítottak túl nagy figyelmet, mivel a rendőri jelenlét mindennapos azon a részen. Az egyik közeli üzlet tulajdonosa a Haonnak elmondta, hallotta a csattanást, és egyből kiszaladt az utcára. A férfi ekkor már a zebrán feküdt, sapkája pedig méterekkel távolabb hevert tőle. A boltos elmondta, ismerte a baleset áldozatát. Fiával többször tért be hozzá, környékbeli lehet. Általában rollerrel közlekedett, de a járművet ezúttal nem látta a közelben. Később az elgázolt férfi felállt, és még beszélgetésbe is elegyedett az őt elgázoló hölggyel, amíg a mentők kiérkeztek.

Az üzlet tulajdonosától megtudtuk azt is, egyik vásárlója testközelből látta az esetet.

Habár a hírek szerint a férfi nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen lépett az úttestre, a szemtanú szerint alig néhány centivel a zebrától történt a baleset. Elmondása szerint a sofőr még csak nem is lassított, úgy közelítette meg a piros felfestéssel megkülönböztetett zebrát. Hozzátette, már csak azért sem érti, hogy fékezés nélkül hajt át egy gyalogátkelőhelyen valaki autóval, mert a Csapó utcán köztudott, hogy gyakoriak az ellenőrzések. Nap mint nap látja, amint boltja előtt inti le a civil rendőrautó a szabálytalankodó autósokat. Legtöbben már tudják, hogy ezen a szakaszon kifejezetten érdemes udvariasnak lenni, és elengedni a gyalogost. Az már egy másik kérdés, hogy emiatt még inkább torlódik az egyébként is sűrű forgalom.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában