Vádemelés

2021.11.17. 11:30

Szórakozásból dobhatta meg a mozgó vonatot egy tinédzser Hajdúhadháznál

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik a 16 éves fiatalembert.

Vonatokat dobáltak kövekkel helyi fiatalok Illusztráció 20211103 Salgótarján Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: illusztráció / MW-archív

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a töltésről felvett követ dobott a mozgó vonathoz – írja közleményében a járási ügyészség.

A 16 éves vádlott 2021. április 28-án a kora esti órákban gyerekkorú barátaival együtt a Hajdúhadház–Bocskaikert közötti vasúti sínek mellett haladt gyalogosan Hajdúhadház felől Bocskaikert irányába.

A vádlott ekkor a vasúti töltésről hirtelen felvett egy négy centiméter átmérőjű követ, azt egy ideig a kezében tartotta, majd néhány perc múlva érkezett oda a Hajdúhadház és Budapest között közlekedő személyvonat. A fiatalkorú a vonat felé fordult, és eldobta a követ, az pedig a szerelvény egyik kocsijának a két ablak közötti részét találta el.

Ebben a kocsiban tartózkodott a vezető jegyvizsgáló, aki a becsapódást meghallotta, majd a bocskaikerti megállóban a sérülést megvizsgálta. A vádlott cselekménye következtében a járművön utazók körében személyi sérülés nem történt, azonban a vagon lemeze és festése is megrongálódott.

A fiatalkorú a magatartásával a szerelvényen tartózkodó utasok és jegyvizsgálók életét, testi épségét veszélyeztette. Az ügyben a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozott.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a vádlottat fiatalkorúak felfüggesztett fogházbüntetésére ítéljék, illetve a próbaidő idejére helyezzék pártfogó felügyelete alá.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában