Vádemelés

2021.11.08. 10:08

Gördeszkával verhette egymást két asszony Debrecenben

A vád szerint egy láthatás után esett egymásnak a két nő.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két nő ellen a Debreceni Járási Ügyészség; a vádlottak egy szóbeli konfliktust követően egymásra támadtak – közölte dr. Szűcs Erika sajtószóvivő. A fiatalabb vádlott egy debreceni férfi jelenlegi élettársa. Az idősebb vádlott korábban élettársi kapcsolatban élt a férfival, és a közös kiskorú gyermekük Debrecenben nála volt láthatáson. Az ügyészség szerint március 25-én reggel fél hét körüli időben az apa a lakása előtt adta át a gyermeket a volt élettársának, miközben a két nő egymással vitatkozni kezdett.

A vita hevében a fiatalabb nő a nála lévő gyermekgördeszkával többször nagy erővel megütötte vádlott-társa felső testét. Ezt az idősebb vádlott nem hagyta annyiban, puszta kézzel, ököllel fejen ütötte a fiatalabb nőt, miközben hangosan szidalmazták egymást. A bántalmazás következtében az idősebb nőnek nyolc napon túl gyógyuló bordatörése, míg a fiatalabb vádlottnak nyolc napon belül gyógyuló repesztett sérülése keletkezett. A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcában lakókban, illetve az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalabb vádlott ellen súlyos testi sértés bűntette, míg az idősebb vádlott ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, indítványozva előbbi esetében a felfüggesztett börtönbüntetést, míg utóbbival szemben pénzbüntetés kiszabását, illetve a gördeszka elkobzását.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában