Hírösszefoglaló

2021.08.26. 08:26

Az egyik tetőt a tűz, a másikat a szél rombolta

Lángoló épülethez és hármas karambolhoz riasztották a katasztrófavédelem egységeit, a rendőrök négy baleset helyszínén intézkedtek.

Fotó: Tóth Imre

Lehasadt egy nagyméretű faág szerdán Debrecenben, a Domokoskert utcában. Az ág a gyalogos és a közúti forgalmat veszélyeztette, ezért azt a debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel levágták.

A cívisvárosi Szabó Pál utcában ugyanilyen okból volt szükség a tűzoltók segítségére. A katasztrófavédelem munkatársai gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a lehasadt ágat.

Cserepet mozdított el a szél egy tetőszerkezetről Hajdúdorogon, a Szív utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a cserepeket.

Lehasadt egy tíz méteres fa egyik ága Balmazújvároson, a Keleti Főcsatornánál. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Összeütközött három autó szerda délután Debrecenben, a Létai úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat a helyszínről két embert kórházba szállított.

Tűz keletkezett egy elhagyatott épületben tegnap késő délután Debrecenben, a Homokhát utcában. A helyszínre a cívisvárosi hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták az épületet, valamint eloltották a körülbelül száz négyzetméteren égő területet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Négy baleset huszonnégy óra alatt

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek közül kettő súlyos, míg kettő könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány nyolc személyt fogott el, ebből hat főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök tizenegy személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés kilenc esetben történt – összegezte a police.hu.

Borítókép: A Létai úti baleset helyszíne

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában