négylábú barát

2021.05.19. 14:57

Nyugtató hatással van a tűzoltókra Flóri, a laktanya új kedvence

IV. Flórián az új biztonsági főnök a berettyóújfalui laktanyában.

Ősszel pusztult el III. Flórián, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kutyája. A lánglovagok várták, hogy legyen egy olyan alom, ahonnan utódot hozhatnak a laktanyába, s nemrég megérkezett hozzájuk Flórián, a kan németjuhász kiskutya. – Ő már a berettyóújfalui tűzoltók negyedik ebe. Eddig mind a három négylábút hobbikutyaként tartották, terület őrzésére foglalkoztatták csak, nem volt pluszkiképzés, a mostaninak sem lesz – osztotta meg a Naplóval Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ékes Gábor főtörzsőrmester az esőben elázott IV. Flóriánnal | Fotó: Papp-Kunkli Nóra-archív

Mint mondta, a tűzoltók foglalkoznak a jövevénnyel, bár elsősorban terápiás jelleggel használják majd, hiszen egy-egy beavatkozás után nyugtató hatása van a kutyának, jólesik odamenni hozzá, megsimogatni. Flórián a laktanyában él, másfél hektáros területet birtokol, jelenleg ismerkedik az ottani szabályokkal. Természetesen őt is a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról nevezték el – ahogyan elődjeit is –, így kapta a IV. Flórián nevet. Próbálja majd betölteni azt az űrt, amelyet elődje hagyott maga után.

KD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában