Ügyeleti hírek

2021.02.28. 09:53

Kigyulladt egy lakókocsi Debrecenben

A határrendészeknek pedig egy kisteherautó szúrt szemet Ártándnál, a járművet a spanyol hatóság körözte.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Veszélyesen megdőlt egy lakatlan ház kéménye Hosszúpályiban, a Nyár utcában szombaton délelőtt. A helyszínre a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik dugólétrán keresztül, mentőkötél segítségével megszüntették a veszélyt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap délelőtt Berekböszörményben, a Bocskai utcában. A helyszínre a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik méréseket végeztek, majd kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szombaton délben Debrecenben, a Krónikás utcában, délután pedig a Vezér utcában is jelzett a szén-monoxid-érzékelő. Mindkét helyre a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, aki méréseik során bebizonyították a veszélyes gáz jelenlétét. Egyik esetben sem történt személyi sérülés. A gázszolgáltató kizárta a rendszerből a meghibásodott gázkészülékeket.

Letört egy nyolc méter magas fa három méteres ága tegnap délben Debrecenben, a Dugovics Titusz utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói láncfűrész segítségével szüntették meg a veszélyt.

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméteres, elhagyatott épület tegnap este Debrecenben, a Vágóhíd utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Lángra kapott egy üres telken álló lakókocsi tegnap késő éjjel Debrecenben, a Gébics utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. A lakókocsiban egy ember élt, aki az eset során nem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedés keretében viszont átköltözött egy másik, szintén az ingatlanon található lakókocsiba – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Körözött kisteherautó a határon

Belépésre jelentkezett az ártándi határátkelőnél egy román férfi az általa vezetett, Nissan típusú kisteherautóval szombaton 9 óra körül. A rendőrök ellenőrizték a sofőr és a jármű adatait, amely során megállapították, hogy az autót a spanyol hatóság körözi. Az egyenruhások a járművezetőt előállították a Biharkeresztesi Rendőrőrsre, ahol lefoglalták a gépkocsit és értesítették a körözést kibocsátó hatóságot – számolt be a police.hu.

Fotó: police.hu

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ami könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 20 személyt fogott el, akik közül 13 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 7 személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 13 személyt állítottak elő, közülük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában