Vádemelés

2020.12.09. 09:12

Főügyészség: milliós kárt okozott férje céges autójában egy dühös feleség

A Debreceni Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a nővel szemben.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat alapján a vádlott férje 2018 decemberében kölcsönadta az asszonynak az általa irányított cég tulajdonában álló személygépkocsit. A nő 2019. március végén műszaki vizsgáztatásra vitte az autót egy debreceni gépjármű-kereskedésbe. Mivel az nem a sajátja volt, a szerviz vezetője megkereste a cég képviselőjét, hogy beszerezze a vizsgáztatáshoz szükséges iratokat. A sértett képviselője kérte, hogy ne adják át a járművet a vádlottnak, de a benne tárolt személyes dolgait elviheti. A vádlott 2019. április 1-én megjelent az autókereskedésben, ahol az egyik alkalmazott kinyitotta a járművet, majd magára hagyta a nőt, amíg összeszedi a dolgait. A feleség kihasználta, hogy egyedül maradt, majd a férje iránt érzett haragja miatt több helyen megrongálta az autót. Megkarcolta és megvágta az üléseket, valamint a műszerfalat, továbbá több helyen megnyomta és felkarcolta a külső karosszériát is, majd távozott a helyszínről – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott cselekményével 900.000 forint kárt okozott, amely nem térült meg. A sértett képviselője a Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában