ügyeleti hírek

2020.06.15. 09:04

Sok munkája akadt a megye tűzoltóinak vasárnap

Számos kidőlt, lehasadt fa okozta fennakadásokhoz riasztották a megyei tűzoltókat, a felgyülemlett csapadék miatt több helyen szivattyúzni is kellett vasárnap, rendőri intézkedésekre is sor került.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Lehasadt egy öt méter magas fa ága vasárnap délelőtt Balmazújvároson a Bocskai utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Szintén a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak Balmazújváros külterületére, ahol a 3321. számú főút mentén több fa ágai lehasadtak, a közúti forgalmat veszélyeztetve.

Fa dőlt az úttestre tegnap kora este Zsadány és Nagyrábé között. A komádi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és láncfűrésszel avatkoztak be.

Vasúti sínekre dőlt egy száraz nyárfa tegnap este Berettyóújfalu külterületén. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a fát.

Több mint tíz riasztás érkezett Berettyóújfaluból, ahol – a hirtelen lezúdult csapadék miatt – mindenütt kivétel nélkül vízszivattyúzás volt a tűzoltók feladata. Elsősorban udvaron és pincékben összegyűlt csapadékot kellett eltávolítani többek között a Tinódi utcában , a Csillag utcában, a Morotva utcában és a Ladik utcában. A beavatkozásokat a berettyóújfalui, és a püspökladányi hivatásos tűzoltók végezték.

Hosszúpályiban a Vasút utcában és Debrecenben a Sikló utcában is egy-egy vízzel elöntött pince miatt vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, őket bűncselekmény elkövetésén érték tetten.

A rendőrök hat személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 18 esetben történt – írja a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában