ügyeleti hírek

2020.05.09. 08:44

Égett a nádas, autó és személyvonat ütközött

Pénteken több riasztás miatt vonultak a tűzoltók, rendőri intézkedésekre is sor került.

Fotó: Napló-archív

Három hektáron foltokban égett a nádas pénteken délelőtt Hajdúszovát külterületén. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámokkal avatkoztak be.

Ötven méter hosszan égett a nádas Hajdúnánás külterületén tegnap a déli órákban a Keleti-főcsatorna partján. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Trágyacsomó izzott egy beton tárolóban tegnap délután Tiszavasvári közelében egy állattartó telepen. A helyszínre a hajdúnánási hivatásos és a Tiszavasvári önkormányzati tűzoltók vonultak. Munkagép segítségével eltávolították a trágyacsomó izzó részeit, majd három vízsugárral eloltották a tüzet.

Személygépkocsi és személyvonat ütközött össze pénteken délután Derecskén, a Konyári út vasúti átjárójánál. Az ütközés következtében felborult autóban egy ember utazott, akit a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadítottak ki, majd a járművet áramtalanították. A sofőrt a mentőszolgálat kórházba szállította. A vonaton közel negyvenen utaztak, őket vonatpótló autóbusz szállította tovább. A sérült mozdonyt mentesítő vonat vontatta el a helyszínről. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Szemét és aljnövényzet égett egy romos háznál tegnap délután Zsákán az Árpád fejedelem utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek súlyos sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány 10 személyt fogott el, ebből kilenc főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg egy külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 10 személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt – olvasható a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában