ügyeleti hírek

2019.10.21. 10:37

Megyeszerte lángolt a tarló és a száraz avar

Vasárnap megszaporodtak a tűzesetek, a megye lánglovagjai több ízben vonultak oltani.

Kis területen égett a száraz avar vasárnap hajnalban Debrecenben, a Fácán utca végében. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet – kezdte ügyeleti beszámolóját a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Tűz keletkezett a Temető utca végén Konyáron. A helyszínre a berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Egy hektáron égett a száraz avar Szerepen, az Emlék utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Lángra lobbant és füstölt a kukorica egy terményszárítóban Biharnagybajom külterületén. A püspökladányi, a hajdúszoboszlói és a szeghalmi hivatásos, valamint a biharnagybajomi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, majd magasból mentőről megbontották a szigetelést, és egy vízsugárral beavatkoztak.

Szintén száraz avar lángolt vasárnap kora délután Debrecenben, a Március 15. utca végében, mintegy fél hektárnyi területen. A tűz egy telephely udvarára is átterjedt, ahol kigyulladt egy használaton kívüli autó motortere. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Öt hektáron égett a kukoricatarló, ismét csak Biharnagybajom külterületén. A püspökladányi hivatásos és a biharnagybajomi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy hektáron égett a száraz gaz és tarló vasárnap délután Püspökladány külterületén. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be – tette hozzá Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 4 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 7 személyt állítottak elő, közülük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában